Дві перемоги тернопільських команд на «аматори»

25-04-2024

Тернопільські команди святкували перемоги в 17-му турі аматорського чемпіонату України і далі продовжують перебувати в лідируючій трійці своєї групи та мають великі шанси на здобуття путівок до плей-оф. Про хід матчів розповідає Sport Arena.

***

Агрон (Великі Гаї) - VIVAD (Романів) - 1:0 (1:0)

Гол: Пежинський, 12

Незабитий пенальті: Павловський (VР), 89 – воротар

Агрон: Мазур Соколовський, Олексюк, Щербатюк (Ковалик, 67), Скакун, Стриєшин, Пришнівський (Понєдєльнік, 76), Пежинський, Луцик (Онищук, 82), Гром'як (Семенець, 90+4), Войцещук (Мельник, 67). Запасні: Рогаль, Павлович. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

20.04.2024. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +13С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Кужіль, 10, Щербатюк, 14, Петрук, 33, Пришнівський, 52, Гром'як, 88, Ковалик, 90+1

Сім очок у трьох стартових матчах весни набрав VIVAD і до виїзду на Тернопільщину залишався непереможним. Втім, досвідчений і зіграний Агрон зумів перервати цю серію. Уже в дебюті господарі виконали кілька поспіль стандартів, і подачу Скакуна від правого кутового прапорця ударом головою замкнув Пежинський – 1:0 на 12-й хвилині. Максим до цього не забивав у чемпіонаті України, так що для 18-річного півзахисника це дебютний гол у п’яти матчах.

Далі йшла важка й хитка гра, яка приберегла кульмінацію на кінцівку протистояння. Після одного з аутів Федорчук чіплявся за м’яча, але завалився на газон після контакту із Стриєшиним. Пенальті виконував Павловський, але після його удару з лівої ноги воротар Агрону метнувся вліво від себе й парирував м’яча.

***

Подоляни (Тернопіль) - СК Вільхівці - 3:0 (1:0)

Голи: Ткачик, 14, Проців, 66, Жуміга, 87

Подоляни: Чубак, Фриз, Сагайдак, О.Тарасов (Царюк, 90+1), Ткачик (Кірієнко, 90+1), Мальський, Мацієвський (Співак, 89), Трух (Тяпкін, 81), Бутенко (Малащук, 78), Проців (Падух, 89), Дячинський (Жуміга, 52). Запасний: Новаков. Головний тренер: Андрій

21.04.2024. Тернопіль. Стадіон "Футбольне поле №1". Поле 3; +13С

Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)

Попередження: Вагін, 10, Проців, 44, Мальський, 61

Ще один цікавий матч відбувався в Тернополі. Тут також обидва клуби називалися в числі потенційних претендентів на Другу лігу. Причому, незважаючи на 10 очок різниці, протистояння мало для них велике значення. ФАТ Подоляни повинні були виграти, щоб утримати друге місце, а СК Вільхівці в випадку перемоги зберігали б реалістичне відставання від першої п’ятірки – нагадаємо, прохідної в плей-офф для західної групи.

Вже в дебюті тернополяни провели перший гол. Атаку із глибини почав Мацієвський, далі Проців відпасував на лівий фланг на Ткачика, ну а Іван прошив низом суперників, замість прострілу, відправивши м’яча в сітку воріт – 1:0 на 14-й хвилині. Далі була хитавиця – і, чесно кажучи, варто було господарям закріплювати рахунок, щоб не ризикувати кінцівкою матчу. Ці задумки вдалися вже в другому таймі.

Спочатку Жуміга підібрав м’яча в центрі поля й протягнув вперед. Його пас захисники заблокували, проте зробили це настільки невдало, що на лінії карного майданчика Проців встиг прийняти, прицілитися й правою ногою на виконання забити точно в кут – 2:0. Для колишнього півзахисника тернопільської Ниви це вже четвертий гол у шести матчах в ААФУ.

Ну, а в кінці матчу захисники гостей «наварили» біля своїх воріт: Радченко поперечним пасом фактично вивів на воротаря Жумігу, так що Іван мав час без перешкод направити м’яча в дев’ятку зблизька – 3:0. Десятий гол для нападника в поточному чемпіонаті. ФАТ Подоляни сповна реабілітувалися після поразки від лідера та продовжили безпрограшну домашню серію до чотирьох матчів (три останні з них виграні).