Символічна збірна 1 туру вищої ліги

03-05-2024

1 травня відбувся завершальний поєдинок першого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Підсумовуючи стартовий тур, Асоціація футболу Тернопільщини оприлюднює символічну збірну туру, визначає кращого гравця та тренера.

До символічної збірної ввійшли гравців всіх шести команд, які брали участь у першому турі (ФК «Борщів», згідно календаря, дебютний тур пропускав).

Кращим гравцем туру визнано центрального півзахисника бучацького «Колоса» Володимира Мостового, котрий став автором першого м’яча чемпіонату, вдало відгукнувшись на передачу від Романа Наконечного та ударом головою відкрив рахунок у матчі проти збаразького «Галича». Також на рахунку Мостового гольова передача після навісу з кутового. Загалом Володимир був лідером на полі і головною дієвою особою у «Колосі».

Кращим тренером туру визнано коуча «Медоборів» із Зеленого Ігоря Бадла. Ігорю Климентійовичу у міжсезонні довело «ліпити» на половину нову команду з молодих місцевих футболістів, більшість з яких не мали досвіду виступів на обласному рівні, або цей досвід був мінімальним. Завдяки найперше психологічному налаштуванні на матч проти великоберезовицького «Поділля», футболісти «Медоборів» практично не помилялися в обороні і таки знайшли свої шанси в атаці, що в підсумку призвело до дебютної перемоги зеленян у сезоні-2024.

Символічна збірна. Вища ліга. 1 тур

Воротар – Дмитро Загурський («Галич»)

Центральний захисник – Дмитро Стриєшин («Агрон»)

Центральний захисник – Вадим Альохін («Поділля»)

Правий захисник – Віталій Давидюк («Дністер»)

Лівий захисник – Тарас Червонецький («Дністер»)

Опорний півзахисник – Ігор Кохман («Агрон»)

Опорний півзахисник – Володимир Мостовий («Колос»)

Правий півзахисник – Роман Наконечний («Колос»)

Лівий півзахисник – Станіслав Симчук («Медобори»)

Піднападник – Андрій Ласий («Галич»)

Нападник – Сергій Полянчук («Медобори»)

 

Кращий гравець туру – Володимир Мостовий («Колос»)

Кращий тренер туру – Ігор Бадло («Медобори»)