"Агрон" та "Дністер" у стартовому матчі сезону переможця не виявили

01-05-2024

Сьогодні, 1 травня, у селі Великі Гаї відбувся завершальний матч першого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу. Чинний чемпіон Тернопільщини – великогаївський «Агрон» приймав бронзового призера минулорічного сезону – заліщицький «Дністер».

Перед початком поєдинку футбольний сезон у В. Гаях відкрив голова Асоціації футболу Тернопільщини Тарас Юрик, котрий подякував ЗСУ за те, що дозволяють проводити футбольні змагання в наші області, відзначив тренерів, футболістів та меценатів, які об’єднані його величністю футболом. Тарас Зіновійович побажав командам у чесній спортивній боротьбі визначити переможця та призерів чемпіонату Тернопільські області та без травм пройти довгу турніру дистанцію у 18 турів.

Щодо спортивної сторони поєдинку, то у першій його половині активніше діяли «агронівці», які кілька разів небезпечно пробивали з середніх дистанцій (тричі Тарас Гром’як та одного разу Михайло Войцещук), однак їхнім ударам бракувало точності – жоден у рамку не по цілив.

Після перерви, а особливо у той момент, коли Тарас Червонецький став грати на позиції правого півзахисника, вже гравці «Дністра» перехопили ініціативу і теж мали кілька хороших нагод, щоби відкрити рахунок. Зокрема, Юрій Головачук після ідеальної передачі Червонецького з лінії штрафного майданчика завдавав удару у нижній кут воріт – кіпер «Агрона» Іван Рогаль потягнув м’яча, перевівши того на кутовий, дальні удари Тараса Червонецького виявилися трішки не точними, а Назар Процик, перекидаючи м’яча через голкіпера, зробив цю технічну дію не зовсім вдалося і м’яча без проблем забрав до рук Рогаль. В «Агрона» у другій половині матчу напів моменти були у Володимира Пришнівського та Руслана Луцика. Удар першого головою виявися не точним, а постріл другого заблокував півзахисник «Дністра» Дмитро Бобик.

Отож, цікавий з внутрішньою напругою матч завершився внічию 0:0, що, як відзначилися у післяматчевих коментарях тренери обох команд – Ігор Шпікула та Сергій Богородіченко, є справедливим результатом, якщо в загальному оцінювати дії суперників впродовж усього матчу.

***

«Агрон» (Великогаївська громада) – «Дністер» (Заліщики) – 0:0

1 травня. В. Гаї. Сільський стадіон. 400 гл. +22 град

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль), асистенти – Денис Кіцкай (Бучач), Ігор Брик (Чортків).

Спостерігач арбітражу – Василь Заторський (Тернопіль).

«Агрон»: Рогаль, Скакун, Стриєшин, Олексюк, Соколовський-к, Кохман (Щербатюк, 77), Гром’як, Луцик (Пежинський, 87), Пришнівський, Семенець (Понєдєльнік, 77), Войцещук (Мельник, 71). Заміна: Мазур, Онищук, Ковалик.

«Дністер»: Попович, Тракало-к, Городинцький (Геник, 65), Сороцький, Давидюк, Бобик, Шишигін, Білик, Ландяк (Головачук, 60), Червонецький, Процик. Заміна: Кузняк, Чемерейко, Левицький, Садовський, Стрільчук.

Попереджені: Юрій Соколовський (43), Ігор Кохман (68), Дмитро Бобик (85).

***

ТАКТИЧНА РОЗСТАНОВКА

«Агрон» (1х4х3х3)

Воротар – Іван Рогаль

Центральні захисники – Дмитро Стриєшин та Іван Олексюк

Правий захисник – Юрій Соколовський      

Лівий захисник – Андрій Скакун

Опорні півзахисники  – Ігор Кохман

Піднападники – Володимир Пришнівський та Руслан Луцик

Правий нападник – Тарас Семенець

Лівий нападник – Тарас Гром’як

Центральний нападник – Михайло Войцещук

***

«Дністер» (1х4х5х1)

Воротар – Єгор Попович

Центральні захисники – Олег Тракало та Владислав Сороцький

Правий захисник – Віталій Давидюк

Лівий захисник – Тарас Червонецький

Опорні півзахисники  – Дмитро Бобик та Андрій Шишигін

Правий півзахисник – Іван Городинський

Лівий півзахисник – Микола Ландяк

Піднападник – Валентин Білик

Нападник – Назар Процик