Лідер обласного чемпіонату програє команді з Чорткова

2017-05-23 16:52:43.000000

У Бережанах одноособовий лідер обласних змагань, однойменний ФК, зустрічався з тіньовим фаворитом – чортківським «Кристалом». Для останнього цей поєдинок був стартовим у чемпіонаті. А все через те, що команді з Чорткова довго не вдавалося розпочати змагання, бо вона, щоправда, під іншою назвою (ФК «Чортків-Педуніверситет»), але у тому ж складі бере участь в аматорському чемпіонаті України. А також більшість її гравців ще й захищають честь Тернопільщини в студентській футбольній лізі.

Долю матчу рівних суперників вирішив єдиний гол, забитий на початку другого тайму. Після обрізки оборонця ФК «Бережани» відбувся перевід м’яча з лівого краю атаки на правий і Іван Когут у дотик переправив м’яча у дальній кут воріт. Бережанський воротар Андрій Гарас, який у цілому матч відстояв доволі надійно, у цього епізоді не зумів вчасно скластися. Господарі наприкінці матчу могли зрівняти рахунок, але воротар чортківчан Іван Магас ціною вилучення вимушено пішов на фол останньої надії, щоб врятувати свою команду. Оскільки замін уже не було, то в рамку став польовий гравець Василь Чорний. Після подачі зі штрафного відбувся удар, але м’яч пройшов повз ворота. А ще варто згадати і два попадання у штангу (по разу з обох команд) у першому таймі.

ФК «Бережани» – ФСК «Кристал» (Чортків) – 0:1 (0:0)

21 травня. Бережани. Стадіон «Нива». 550 гл. +17 град.

Арбітр: Борис Трач (Тернопіль), асистенти – Артем Трач (Тернопіль), Вадим Трач (Тернопіль).

Спостерігач: Микола Філь (Тернопіль).

ФК «Бережани»: Гарас-к, Клюшніченко, Білик, Фарботняк, Бойчук, Стирчак, Абрамець (А. Когут, 80), Семенець (Крупа, 80), Гриб, Швець, Кучинський (Грінько, 85).

«Кристал»: Павлишин (Магіс, 46), Заставецький, Чорний, Коваленко, Левицький (Тарабалка, 46), Мострянський (Штибель, 75), Войцещук (Лис, 88), І. Когут, М. Когут, Різник (Засєдко, 59), Гайковий.

Гол: І. Когут (50).

Попереджені: І. Швець (8), М. Когут (34), А. Різник (47), А. Гарас (84), В. Чорний (89).

Вилучені: І. Магіс (90+3, фол останньої надії), І. Швець (90+3, друге попередження).