Вихованець тернопільського футболу гратиме у фіналі кубка України

2024-04-05 08:16:52.000000

Вчора, 4 квітня, у Житомирі відбувся півфінальний поєдинок кубку України з футболу сезону-2023/24 між житомирським «Поліссям» та полтавською «Ворсклою». Гості перемогли з рахунком 1:0 і вийшли до фіналу, де на них уже чекав донецький «Шахтар».

У складі переможців, з капітанською пов’язкою, грав вихованець тернопільського футболу, уродженець Теребовлі Ігор Пердута, котрий від дзвінка до дзвінка відіграв увесь поєдинок. А переможний гол у складі «Ворскли» забив Сергій Мякушко. До слова, наприкінці матчу у складі житомирян пенальті не реалізував Пилип Будківський.

***

«Полісся» (Житомир) — «Ворскла» (Полтава) – 0:1

«Полісся»: Бойко, Кравець (Михайліченко, 62), Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Кушріненко (Ндукве, 79), Крушинський, Козак (Петряк, 61), Танковський (Назаренко, 46), Фортюне (Луїфер, 46), Будківський.

«Ворскла»: Ісенко, Крупський, Пердута, Хрипчук, Бацула, Сіссоко, Челядін (Павлюк, 70), Кане (Глущенко, 71), Степанюк, Мякушко (Корнієнко, 88), Ковталюк (Феліпе, 90+3).

Гол: Мякушко (45)

На 81-й хвилині Пилип Будківський («Полісся») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Пердута, Челядін, Сіссоко, Ісенко.

Полтавський клуб втретє у своїй історії виходить до фіналі кубка України. Натомість для Ігоря Пердути це буде другий фінал у професійній кар’єрі. У сезоні-20219/20 «Ворскла» з Пердутою грала у фіналі кубка, де поступилася в серії пенальті київському «Динамо»: 1:1 – основний час, 7:8 – по пенальті. Отож, для Ігоря буде ще один шанс завоювати один з найголовніших трофеїв українського футболу.