Бучацький «Колос» на зимову першість заявив 20 футболістів

2024-02-24 19:59:01.000000

У неділю, 25 лютого, у селі Боричівка Теребовлянської громади на стадіоні зі штучним покриттям візьме старт Відкрита зимова першість Тернопільської області з футболу 2024 року. Один з фаворитів змагань – «Колос» з Бучача провів заявку на першість, до якої головний тренер команди Роман Михайлович Курдупель включив 20 футболістів.

Отож, кольори «Колоса» на зимовій першості захищатимуть:

Воротарі: Михайло Петришин, Вадим Правдюк;

Захисники: Олег Лівіцький, Євген Гурін, Владислав Грегуль, Олександр Ткачук, Андрій Новачинський, Петро Кривий, Роман Кривий, Олег Мицьо;

Півзахисники: Арсен Сташків, Іван Федчишин, Олександр Кобеля, Володимир Мостовий, Роман Наконечний, Михайло Дичко, Андрій Ваврик, Тарас Паращак; 

Нападники: Юрій Захарків, Андрій Кульчицький, Іван Курдупель.

У заявці бучацької команди є вісім нових футболістів, які не виступали за «Колос» у сезоні-2023. Найвідомішим новачком «Колоса» є 38-річний захисник та колишній тренер великогаївського «Агрона» Олег Лівицький, за плечима якого 206 матчів та два забитих м’ячі на професійному рівні у складі тернопільської «Ниви», донецького «Олімпіку» та черкаського «Славутича». 9 вересня 2020 року Олег Лівіцький став виконувачем обов‘язків головного тренера «Агрона», після того як посаду тренера великогаївської команди залишив нинішній тренер бучацького колективу Роман Курдупель. Під керівництвом Лівіцького «Агрон» у сезоні-2020 здобув срібні нагороди, а в 2021-му – золоті медалі вищої ліги чемпіонату Тернопільської області.

Знаковою фігурою у тернопільському футболі є 27-річний нападник Андрій Кульчицький, котрий останніх чотири сезони провів у складі ФК «Нараїв» з Бережанщини, за який у чемпіонаті Тернопільської області (вища, перша та друга ліги) у 69 матчах забив 46 м’ячів.

Захисники Роман Кривий та Олег Мицьо у сезоні-2023 захищали кольори відповідно «ФАТ-Подоляни» (Тернопіль) та Дністер-2« (Заліщики). Півзахисник Андрій Ваврик виступав на Закарпатті за СК «Марамуреш» (Нижня Апша), а його колега по амплуа Тарас Паращак – за «ФАТ-Подоляни» (Тернопіль).

Ще два потенційні новачки «Колоса» грали у чемпіонаті Тернопільського району. Нападник Іван Курдупель у суперлізі захищав кольори ФК «Глибочок», а воротар Вадим Правдюк допоміг «Колосу» з Домаморич виграти першу лігу чемпіонату Тернопільського району.

Бучацький «Колос» на Відкритій зимовій першості Тернопільщині стартує матчем проти ФК «Куропатники» (Бережанщина). Поєдинок заплановано на 25 лютого. Початок о 15.30.