4 листопада стартує Тернопільська футзальна ліга нового сезону

2023-10-21 11:15:48.000000

4-5 листопада візьме старт Тернопільська футзальна ліга нового сезону-2023/24. Відповідне рішення було узгоджено на підсумковій нараді за участю першого заступника – виконавчого директора Асоціації футболу Тернопільщини Василя Заторського, голови Асоціації футзалу Тернопільської області Едуарда Карапетяна та представників команд.

Змагання проходитимуть у трьох лігах. В об’єднаній вищій та першій лізі виступатимуть вісім колективів, які гратимуть у два кола. Далі команди будуть поділені на четвірки, перша з яких змагатиметься в одне коло за нагороди вищої ліги, друга – у втішному турнірі боротиметься за призи першої ліги.

В об’єднаній лізі виступатимуть: чемпіон попереднього футзального сезону команда «Айва-Тірас» з Іванкова (Скала-Подільська громада), а також – «Гермес-7» (Тернопіль), ФК «В. Глибочок», «Говерла» (Дубівці), «Wyscout» (Тернопіль), «Ветерани Тернопільщини 40+» (Тернопіль), «Медобори» (Зелене), «ЮА-Стандарт» (Тернопіль). Матчі цієї ліги відбуватимуться у ФОЦі Дитячо-юнацької спортивної школи з ігрових видів спорту (м. Тернопіль, вул. Братів Бойчуків, 4а).

Друга футзальна ліга на сьогоднішній день представлена 14 колективами: «Вікнини» (Вікно), «Інваспорт» (Тернопіль), ФК «В. Глибочок-2», «Strong Faith» (Тернопіль), ФК «Гримайлів», ФК «Івачів», «Вікторія» (В. Бірки), «VARTIS» (Тернопіль), «Сокіл-2» (В. Березовиця), ФК «Зборів», ФК «Козова», "Поділля" (Васильківці), ФК "Нараїв", «Файне Місто» (Тернопіль).

До третьої футзальної ліги зголосилися теж 14 команд: «Кристал» (Тернопіль), «Добра піца» (Тернопіль), «Серет-Стандарт» (Петрики), ФК «Смиківці», «Schreder» (Тернопіль), «Eleks» (Тернопіль), ФК «Озерна», «Самець» (Підволочиськ), «Медобори» (Галущинці), «Largo» (Тернопіль), ФК «Збараж», ФК «Пронятин», «Ентузіаст» (Тернопіль), «Поліція охорони» (Тернопіль).

Представники команд на нараді погодилися, що друга та третя ліги можуть бути доповнені новими колективами з верхньою межею – 16 учасників.

Команди у другій та третій лігах змагатимуться у одне коло за системою «кожен з кожним». Їхні поєдинки проходитимуть у СК «Політехнік», що у Тернополі на вулиці Білогірській, 32.

Усі поєдинки Тернопільської футзальної ліги транслюватимуться в прямому ефірі на Ютуб-каналах Асоціації футболу Тернопільщини (об’єднана ліга) та Асоціації футзалу Тернопільської області (2 і 3 ліги).

З середи, 25 жовтня, відкривається перше трансферне вікно для команд-учасниць Тернопільської футзальної ліги сезону-2023/24.

Керівники футбольних команд, які будуть приймати участь у Тернопільській футзальній лізі зобов'язані представити наступні документи:

– заявочний лист в одному примірнику у друкованому вигляді (встановленого зразка), завірений підписом керівника та печаткою футбольного клубу або керівника підприємства чи установи, яку представляє команда, підписом лікаря (підпис та печатка лікаря обов'язкові);

– заява футболіста на проведення реєстрації в Базі даних УАФ (встановленого зразка) в електронному вигляді у форматі .ПДФ;

– копія першої сторінки громадянського паспорту на кожного гравця команди в електронному вигляді у форматі .ПДФ;

– для юнаків, яким ще не має 16-ти років необхідно представити копію свідоцтва про народження в електронному вигляді у форматі .ПДФ;

– 1 (одна) фотокартка (розмір 3,5 см х 4,5 см) на кожного гравця команди згідно з заявочним листом у форматі .jpeg на електронному носії;

Оформлення заявочних документів футбольних клубів (команд) перед сезоном- 2023/24 проводиться згідно графіку заявочної кампанії затвердженого АФТ (графік буде опублікований у понеділок, 23 жовтня).