Унікальний чемпіонат, якого у майже 115-річній історії тернопільського футболу ще не було

2023-03-22 07:33:25.000000

За майже 115-річну історію тернопільського футболу на наших теренах відбувалися найрізноманітніші офіційні змагання. Але те, що заплановано на найближчу неділю, 26 березня, Файне місто ще ніколи не бачило. Асоціація футболу Тернопільщини організовує чемпіонат Тернопільської області з футзалу серед ветеранів, яким виповнилося 65 років і більше.

У змаганнях уже зголосилися взяти участь чотири команди: «Євроінтер’єр» (Тернопіль) з легендарним тернопільським «Марадоною» Володимиром Венгриновичем, «Нива» (Підгайці) з неперевершеним місцевим універсальним гравцем Петром Калиняком, а також команди «Ветеран» (Ланівці) та «Ветеран» (Скалатська ТГ).

Чемпіонат з футзалу серед найстарших ветеранів відбудеться у спортивному залі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 імені Дмитра Заплітного.

Для команд, які додатково бажають взяти участь у цих змаганнях, звертайтеся до голови комітету ветеранського футболу Асоціації футболу Тернопільщини Івана Володимировича Сокола (тел.: 097-168-25-82).

Нагадаємо, у 2023 році Асоціація футболу Тернопільщини вже провела ветеранські чемпіони у п’яти вікових категоріях. Переможцями у них стали:

– 40 років більше: «Ветерани Тернопільщини 40+»;

– 45 років більше: «Ветерани Тернопільщини 40+»;

– 50 років і більше: «Євроінтер’єр» (Тернопіль);

– 55 років і більше: «Кобзар» (Гаї Шевченківські);

– 60 років і більше: «Євроінтер’єр» (Тернопіль).

Варто відзначити команду «Євроінтер’єр», яка брала участь у всіх п’яти попередніх ветеранських футзальних чемпіонатах області 2023 року, і також заявилися у шостий.  

***

Довідка

Датою народження тернопільського футболу вважається 21 серпня 1909 року. Того дня у Тернополі відбувся перший в історії тернопільського спорту футбольний матч, який документально зафіксовано. Грали тернопільські командами «Поділля» і «Креси». «Креси» перемогли «подолян» з рахунком 4:1.

                                             “Креси” – перша футбольна команда Тернополя (фото 1910 р.)