Сильнішого визначали чемпіон Тернопільщини та єдина професійна команда області

2023-03-12 12:40:43.000000

11 березня на стадіоні зі штучним покриттям футбольної академії «Рух» (Львів) відбувався спаринг між чемпіоном Тернопільщини – великогаївським «Агроном» і єдиною професійною командою області – тернопільською «Нивою». Професіонали перемогли – 2:0.

Обидва м’ячі футболісти «Ниви» забили у першій половині другого тайму – відзначилися Андрій Різник та Арсентій Дорошенко.

Якщо оцінювати гру «Агрона», то його гравці в першому таймі створили більше гольових моментів, ніж у другому – три проти одного. У першій 45-хвилинці зі штрафного небезпечно пробивав Тарас Громяк – кіпер «Ниви» Максим Механів спіймав м’яча. Згодом завдавав прицільного удару з далекої відстані Тарас Червонецький і знову надійно зіграв Механів. Ще в одному моменті міг забивати той ж Тарас Гром’як, однак злету пробивав вище воріт. А в другому таймі в «Агрона» був момент у потенційного новачка Романа Софінського, котрий замикав передачу з флангу, але не поцілив у ворота з п’яти метрів, пробивши над поперечиною.

Загалом було видно, що футболісти «Ниви» краще готові насамперед фізично, проглядався у них малюнок та розуміння гри. А от щодо індивідуальних дій гравців, то «агронівці» мало чим поступалися суперникам. Єдине, що впадало у вічі, це певні проблеми в обороні аматорських чемпіонатів Тернопільщини, насамперед через відсутність центрального захисника «Агрона» Романа Андрієшина, котрий подався шукати кращої долі у професійному клубі «Лівий берег» (Київ), та його партнера по обороні Євгена Щербатюка, у якого серйозні проблеми зі здоров’ям. Також менше, ніж зазвичай було гостроти в лінії атаки «Агрона», по причині відсутності їхнього центрального нападника Назара Процика, котрий прихворів і на гру не поїхав.

«Агрон» у звітному матчі виступав у такому складі: Мазур – Соколовський, Олексюк, Кохман, Скакун – Пришнівський, Луцик, Білик  – Семенець Гром’як Червонецький. На заміну виходили: Рогаль, Онищук, Лук’янов, Капелян, Софінський.

Фото – ФК «Нива» (Тернопіль)