Тарас Юрик привітав фахівців, які розпочали навчання за програмою «D» і «C» диплому УАФ

2023-03-05 11:27:37.000000

На базі Центру післядипломної освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка 4 березня розпочато навчання тренерів з футболу, що дозволяє отримати дипломи та ліцензії «D» і «C» рівнів Української Асоціації футболу (УАФ).

Голова Асоціації футболу Тернопільщини Тарас Юрик привітав учасників тренерських курсів і зазначив, що знання знадобляться тренерам в їх повсякденній діяльності, а також принесуть багато користі розвитку футболу в Тернопільської області.

Для фахівців, у яких завершився термін дії вищевказаних ліцензій, проводяться курси підвищення кваліфікації. Важливим нововведенням у цьому році є можливість отримання слухачами разом з ліцензіями УАФ ще й сертифікатів і дипломів ТНПУ щодо професійного розвитку фахівців.

Нагадаємо, що ліцензія «С» диплому УАФ надає право працювати тренером на всіх рівнях дитячо-юнацького та аматорського футболу з урахуванням вимог національного законодавства. ЛІцензія «D» - диплом Української Асоціації футболу є обов`язковим для вступу на навчання за програмою «С» диплому УАФ. Термін дії ліцензій «D» і «С» диплому УАФ складає три роки, після чого тренер повинен пройти курси підвищення кваліфікації.

Відповідальний за навчання – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теоретичних основ і методики фізичного виховання ТНПУ Володимир Іванович Наумчук.