Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей» та Асоціація футболу Тернопільщини реалізовують проєкт допомоги дітям, постраждалим від війни

2023-02-10 11:32:59.000000

Насиченими були січневі дні 2023 року на Тернопільщині: в першій половині січня школярі отримали відпочинок від занять у школах, проте більше часу приділяли позакласній та гуртковій роботі. Зокрема, були задіяні до занять в рамках міжнародного партнерського проєкту Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» та Асоціації футболу Тернопільщини щодо психосоціальної допомоги дітям, постраждалим від війни в Україні.

До занять залучені місцеві діти, діти військовослужбовців, батьки яких захищають кордони нашої країни, діти внутрішньо переміщених осіб із інших областей України та діти з інших кризових категорій.

Заняття, які  були започатковані у 2022 році, продовжились у січні 2023-го та  тривали в чотирьох локаціях Тернопільської області:

- м. Тернопіль, школа № 26 (тренер Андрій Кондзьолка);

- м. Зборів, школа № 1 (тренер Ігор Козовик);

- м. Підгайці, Підгаєцька школа (тренер Ярослав Чернець);

- с. Трибухівці Бучацької ТГ, Бучацький фаховий коледж ПДАТУ (тренер Дмитро Кіцкай).

Слід відмітити, що окрім роботи з м’ячем та навичок гри у футбол, діти отримували знання із безпекового та психологічного компонентів проєкту, що особливо актуально в сьогоднішніх реаліях життя.

Заняття проводяться цікаво, креативно, тренери-волонтери вміло знаходять ключики до дитячих сердець, проводячи такі специфічні заняття в ігровій та невимушеній обстановці.

Батьки дітей задоволені, що їхні діти проводять свій вільний час саме так – цікаво і з користю.