На Тернопільщині розпочався другий етап проєкту «ПОРУЧ»

2023-01-10 10:44:16.000000

Після невеликої перерви проєкт «ПОРУЧ» продовжує свою роботу у Тернопільській області. На першому етапі проєкту залучено 3600 дітей, на другому етапі планується участь близько 3 800 дітей.

Відновлення через спорт – це новий напрямок спільного проекту Міністерства освіти і науки України та ЮНІСЕФ. Метою проєкту є психосоціальна допомога постраждалим від війни дітям, молоді та сім’ям шляхом роботи груп психологічної підтримки, арт-терапії, майстер-класів, розвитку здорового харчування і проведення спортивних занять.

Спортивну складову проєкту реалізовують Благодійний фонд «Розвиток футболу України» у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Вже на першому етапі організовано навчання для мережі спеціалістів (психологи, вчителі фізичної культури, медичні волонтери), які працюватимуть з дітьми.  Спортивні майданчики (спортзали) розділені на три зони, де почергово діти  займаються з психологом, грають у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а у секторі з медичним працівником дізнаються корисну інформацію про здоровий спосіб життя.  

На Тернопільщині проєкт реалізовується в трьох районах: Тернопільському, Чортківському та Кременецькому. Для більш детальної інформації та для участі у проєкті надаємо контактні номери адміністраторів у районах (Тернопільський район – Ясюченя Володимир - 096 716 75 04, Чортківський район – Якубовський Іван – 068 591 90 40, Кременецький район – Клак Роман 067 156 29 70).

Всі діти-учасники проєкту отримають подарунки від компанії ЮНІСЕФ.