Команда зірок тернопільського футболу у Зарубинцях проведе тринадцятий благодійний матч на підтримку ЗСУ

2022-05-31 23:34:35.000000

У суботу, 4 червня, Координаційний центр підтримки Збройних Сил України Асоціації футболу Тернопільщини організовує черговий з серії благодійних матчів команди зірок тернопільського футболу. Цього разу суперником буде учасник суперліги Тернопільського району – ФК «Зарубинці».

Матч відбудеться у Зарубинцях на сільському стадіоні. Початок о 15.00.

Нагадаємо, у суперлізі Тернопільського району сезону-2021 ФК «Зарубинці» посів сьоме місце з 10-ти команд-учасниць. Також команда зі Збаражчини пробилася до фіналу кубка Івана Вишневського, де на нейтральному полі в селі Боричівка поступилася ФК «Плотича» – 1:2.

Минулої неділі, 29 травня, ФК «Зарубинці» на домашньому стадіоні проводив товариський матч проти чемпіона Тернопільської області – великогаївського «Агрона» і сенсаційно переміг титулованого суперника з великим рахунком – 5:2. У переможців м’ячами відзначилися – Богдан Дацко-2, Василь Танчак-2 та Назар Макух, у переможених – Тарас Червонецький і Володимир Пришнівський.  Зауважимо, що «Агрон» теж зустрічався зі збірною зірок тернопільського футболу, було це 1 травня, і святкував впевнену перемогу – 3:0.

Головною зіркою благодійного матчу в Зарубинцях має стати місцевий вихованець, гравець збірної зірок тернопільського футболу та граючий тренер ФК «Зарубинці», 40-річний Андрій Ярославович Білик, котрий у минулому сезоні у матчах районної суперліги відіграв 17 поєдинків, у яких відзначився 11(!) забитими м’ячами. Також у його послужному списку 256 поєдинків на професійному рівні, в яких він відзначився 14-ма голами. Андрій Білик виступав за такі майстрівські команди: «Нафтовик» (Долина), «Динамо» (Хмельницький), «Спартак» (Івано-Франківськ), «Сталь» (Кам’янське), «Арсенал» (Біла Церква), «Нива» (Тернопіль).

Усі зібрані кошти від благодійних пожертв та продажу програмок у Зарубинцях будуть використані на придбання військового екіпіруванням для футболістів Тернопільщини, які вже вступили до лав Збройних сил України, або будуть залучені до військових підрозділів найближчим часом.

До слова, з 1 по 29 травня команда зірок Тернопільського футболу провела дванадцять благодійних матчів, під час яких вдалося зібрати для потреб Збройних сил України 266 тисяч гривень.

Нагадаємо, в попередніх 12-ти матчах команда зірок тернопільського футболу святкувала вісім перемог, у двох поєдинках зіграла внічию та поступилася. Різниця забитих та пропущених м’ячів – 45:22 (плюс 23). Спершу зірки поступилася згаданому вище великогаївському «Агрону» (0:3), згодом зіграли внічию з тереболянською «Нивою» (4:4). На турнірі у Вікні (Гусятинщина) звели матч унічию з «Медоборами» із Зеленого (2:2), поступилася тернопільському «Гермесу-7» (0:1). А далі було вісім поспіль перемог над тернопільською футбольною Академією (5:0), чортківським «Кристалом» (4:2), кременецьким «Трактором» (10:1), «Ель-Гаучо» (Товсте) – 2:1, заліщицьким «Дністром» (7:1), ФК «Шумськ» (5:3), «Іскрою» (Теофіполь) – 4:3 та хоростківською «Зорею» (2:1).