Фінал кубка Тернопільської області: «Нива» (Теребовля) – «Агрон» (В. Гаї)

2021-08-24 13:42:54.000000

Головною футбольною подією цих святкових днів буде фінальний поєдинок кубка Тернопільської області, який традиційно проходить 24 серпня.

Цього року цей матч відбуватиметься у селі Васильківці на стадіоні СК «Поділля», а зустрінуться в ньому найсильніші аматорські команди Тернопільської області – теребовлянська «Нива» та великогаївський «Агрон».

Теребовлянська команда є діючим володарем кубка області і буде захищати трофей, який вона здобула в 2020 році, перемігши бучацький «Колос». Зі складу «Ниви», який минулоріч виборював кубок, залишилося п’ять футболістів: оборонці – Валентин Залізняк та Василь Лойко, півзахисники – Роман Дацюк та Ігор Олексієнко й універсал Дмитро Кренько, котрий може зіграти, як у центрі оборони, так і в опорній зоні півзахисту.  

Загалом «Нива» грає за тактичною схемою – 1х4х5х1. Найпевніше місце у воротах займе Дмитро Рудик, пару центральних оборонців складуть – капітан команди Олександр Дугієнко та Андрій Пастернак. Крайні захисники – Валентин Залізняк (справа) та Василь Лойко (зліва). Найімовірніше в опорній зоні гратимуть – Остап Ілюк та Андрій Сорокін (як варіант – Дмитро Кренько), піднападником діятиме досвідченим Вадим Воронченко. На флангах у півзахисті – Вадим Страшкевич або Олександр Бондаренко (справа) та Роман Дацюк (зліва). І на вістрі атаки – Артем Козлов або згадуваний Олександр Бондаренко.

Тренери «Агрона» теж застосовують аналогічну тактичну розстановку. Єдина їхня проблема – відсутність креативного атакувального півзахисника Валентина Білика, який через дискваліфікацію пропускатиме фінальний поєдинок кубка. Найпевніше місце у воротах займе Іван Рогаль, у центрі оборони гратимуть Роман Андрієшин та Євген Щербатюк, справа в захисті – Юрій Соколовський, зліва – дебютант Петро Сокіл. У центрі півзахисту – Володимир Лема (опорний), Володимир Пришнівський або Тарас Гром’як, на флангах півзахисту – Тарас Червонецький (справа) і Назар Процик (зліва). І на вістрі атаки очікується поява Романа Мельника. Останнього може замінити Назар Процик, тоді на його місце на фланг півзахисту вийде Руслан Луцик.

***

Останній фінал кубка області

«Колос» (Бучач) – «Нива» (Теребовля) – 0:2 (0:0)

24 серпня 2020 р. В. Гаї. Сільський стадіон. +22 град.

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль), асистенти – Сергій Харчук (Тернопіль), Юрій Королюк (В. Глибочок).

4-й арбітр – Вадим Трач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Михайло Чайковський (Тернопіль).

«Колос»: Чернятинський, Гресь, Гнат, Данилюк-к, Михайленко, Вонс, Гурін, Муляр Чиряк, Гизлик (Городинський, 53), Леськів.

«Нива»: Шевченко, Матушевський, Кренько, Залізняк, Лойко, Макогон-к, Слоневський, Кобеля, Дацюк, Олексієнко (Пономаренко, 57), Бочак.

Голи: Василь Лойко (90+2), Роман Бочак (90+3).

Попереджені: А. Гладських (58), С. Задорожний (62).

Вилучення: І. Шпікула (58).