АНОНСИ МАТЧІВ ЧЕМПІОНАТУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ. 9 ТУР. 30 ЧЕРВНЯ

2021-06-30 13:55:58.000000

Сьогодні, 30 червня, на футбольних полях Тернопільщини відбудеться п’ять поєдинків заключно, 9-го туру першого кола чемпіонату Тернопільської області 2021 року серед команд вищої ліги. Пропонуємо до Вашої уваги анонси цих матчів.

***

«Рідна Борщівщина» – «Медобори» (Зелене)

30 червня. 18.00. Борщів. Стадіон Агроколеджу.

Арбітр – Володимир Федунець (Тернопіль), асистенти – Юрій Королюк (В. Глибочок), Сергій Лаврієнко (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

У Борщеві відбудеться центральний матч 9-го туру. У команд перед очним протистоянням однакова кількість очок – по 15-ть і вони поділяють 2-3 місця турнірної таблиці. Обидва колективи у неділю зіграли важкі поєдинки попереднього туру, тому головне для тренерів буде в оптимальних фізичних кондиціях підвести футболістів. У більш кращому психологічному настрої підходять до цієї гри борщівські гравці, які зуміли створити велику сенсацію в 8-му турі перемігши на виїзді теребовлянську «Ниву» (1:0). Але розслаблятися борщівській команді не слід, адже саме в рідних стінах вона зазнала єдиної поразки в чемпіонаті (від «Агрона» – 0:1), до того ж «Рідна Борщівщина» у цьому сезоні краще грає саме на виїзді, аніж не вдома, де здобула лише одну перемогу (над «Кристалом» – 3:0). Що ж до зеленян, то вони після впевненого старту, здали у другій частині першого кола і не можуть в чемпіонаті виграти вже в трьох поспіль поєдинках (плюс у двох кубкових матчах зазначили поразок). Якщо вони мають завдання поборотися за перше місце, то їх необхідно перед літньою паузою брати максимум очок, щоби не відпустити дуже далеко від себе лідера чемпіонату – великогаївський «Агрон».

***

«Зоря» (Хоростків) – «Нива» (Теребовля)

30 червня. 17.00. Клювинці. Сільський стадіон.

Арбітр – Віталій Буняк (Бережани), асистенти – Олександр Денчук (Тернопіль), Олег Чемний (Коропець).

Спостерігач арбітражу: Едуард Карапетян (Тернопіль).

Дискваліфікований: Сергій Дячук ("Нива" Теребовля).

Після 0:5 у В. Гаях тренеру «Зорі» Ігорю Шпікулі потрібно перш за все «витягнути» своїх футболістів з психологічної ями, в якій вони опинилися. Але чи вдасться це йому зробити, адже наступний суперник не менш грізний, аніж попередній – діючий чемпіон області теребовлянська «Нива». Команді Ігоря Харковщенка нічого втрачати, адже після прикрої домашньої поразки від «Рідної Борщівщини» (0:1) будь-який інший результат, окрім перемоги, не сприйме ні керівництво клубу, ні її вболівальники. Для «Ниви» серйозною може стати втрата дискваліфікованого основного лівого півзахисника Сергія Дячука. Може додати зайвих проблем технічним гравцям з Теребовлі і той факт, що матч відбудеться на сільському стадіоні у Клювинцях (у Хоросткові на спортивній арені відбулося святкування Дня міста і господарі не встигли підготувати до футбольного поєдинку поле й інші інфраструктурні об’єкти).    

***

ФК «Нараїв»«Агрон-ОТГ» (В. Гаї)

30 червня. 18.00. Рогачин. Сільський стадіон.

Арбітр – Володимир Пиндиківський (Бучач), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Володимир Кацан (Бучач).

Спостерігач арбітражу: Ігор Мудрик (Теребовля).

У Рогачині зустрінуться команди, які перебувають на діаметрально протилежних полюсах турнірної таблиці. Не варто особливо говорити про те, хто в цій парі фаворит, а хто аутсайдер. «Агрон» зараз на ходу, два матчі поспіль підопічні Олега Лівіцького виграли, особливо легко далася їм гра проти хоростківської «Зорі» (5:0). Тому вони робитимуть все можливе, щоби продовжити переможну ходу і на перерву між першим і другим колами піти у ролі лідера, маючи комфортну перевагу над опонентами. Очікується значне підсилення у складі «Агрона», тому теперішні гравці, які є в обоймі команди, мають таку показати гру, щоби довести тренерському штабу, що вони гідні і далі знаходитися в обоймі одного з лідерів аматорського футболу Тернопілля. Що ж до ФК «Нараїв», то підопічні Богдана Дзюли були дуже близькі до здобуття очок в останньому турі, у виїзній грі проти підволочиського «Збруча-Агробізнес». Але, чи то занадто рано нараївські футболісти повірити у власні сили, чи то недооцінили обезкровленого суперника («Збруч» грав значну частину матчу в меншості, спочатку голкіпер був вилучений, а потім один із півзахисників), але факт залишається фактом – вони поступилися. У матчі з лідером ФК «Нараїв» однозначно буде не просто, а будь-яке здобуте очко сприйматиметься як найбільша сенсація туру.   

***

ФК «Тернопіль-ТНПУ» – «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ)

30 червня. 17.00. Тернопіль. Міський стадіон.

Арбітр – Ігор Садковський (Теребовля), асистенти – Денис Кіцкай (Бучач), Василь Тиліщак (Монастириська).

Спостерігач арбітражу: Михайло Русанюк (Тернопіль).

Дискваліфіковані: Сергій Чиж, Михайло Дячук-Ставицький (обидва – "Збруч-Агробізнес" Підволочиськ).

Команди з Тернополя і Підволочиська у турнірній таблиці розділяє всього два очка. Тому перемога одного з колективів, може різко змінити його турнірне становище. У господарів немає великих кадрових проблем (не грав в останніх матчах хіба що травмований Роман Голодрига), чого не скажеш про гостей. Через дискваліфікацію не зіграють одразу два гравці основи – Сергій Чиж і Михайло Дячук-Ставицький. І якщо досвідченого Дячука-Ставицького є ким замінити, то воротарська позиція є доволі хиткою в «Збручі», адже Сергій Чиж є однозначно голкіпером №1 у цій команді. Плюс у гостей ніяк не може залікувати до кінця травму їхня голова ударна сила в нападі Дмитро Познанський. Матч обіцяє бути дуже цікавим, адже зустрічатиметься перспективна тернопільська молодь, яка вже має певний досвід і яка повинна виходити в лідери обласного футболу, а по інший бік їм протистоятимуть досвідчені гравці, які понюхали в своїй кар’єрі футбольного пороху. Хто переможе: молодь чи досвід, побачимо після фінального свистка…

***

«Поділля» (Васильківці) – «Кристал-U-19» (Чортків)

30 червня. 18.00. Васильківці. Стадіон «Поділля».

Арбітр – Іван Мандзюк (Зборів), асистенти – Артем Карапетян (Тернопіль), Оксана Паньків (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Василь Заторський (Тернопіль).

Дискваліфіковані: Іван Білик («Поділля» Васильківці) – Олександр Грицюк («Кристал-U-19» Чортків).

Чотири матчі не знає гіркоти поразок «Поділля» з Васильківців. Однозначно, тренер Володимир Пушкаренко налаштовуватиме своїх підопічних на продовження цієї серії. Чудову гру в останніх матчах демонструють півзахисники Іван Цимбалістий та Володимир Гриб, нестримний у нападі досвідчений Роман Мельник. Вони та їхні партнери є фаворитами у матчі проти молодої команди з Чорткова. Останні поки очок не мають, але недооцінювати їх не варто, адже чортківська молодь уже показала теребовлянській «Ниві», хоростківській «Зорі», підволочиському «Збручу-Агробізнес», що з ними треба рахувати. Чортківчанам немає, що втрачати, вони повинні зіграти розкуто, продемонтувати все, що їх навчали тренери і, по можливості ,зробити подарунок своєму тренеру Івану Шанті, котрий учора святкував день народження.