Голова Асоціації футболу Тернопільщини у Вікні привітав команди першої ліги з початком сезону (+фото)

2021-05-09 22:18:14.000000

Сьогодні, 9 травня, у селі Вікно відбулося урочисте відкриття футбольного сезону. Місцева команда «Вікнини» приймала молодих суперників з Тернопільського району – «Віго-Острів». Як годиться, капітани підняли державний прапор, звучав гімн України та вітальні слова представників місцевої влади.

Перед початком зустрічі з напутніми словами виступив також голова Асоціації футболу Тернопільщини Тарас Юрик, котрий привітав команди і їхніх вболівальників з початком сезону, побажав гравцям у чесній спортивній боротьбі визначити чемпіона та призерів першої обласної ліги, при цьому пройти всю турнірну дистанцію без травм. Окремі слова вдячності були сказані президенту клубу «Вікнини» Василю Івановичу Ванярсі, котрий за короткий проміжок часу суттєво покращив інфраструктуру стадіону.

Що стосується безпосередньо матчу, то в перші його хвилини господарі мали значну перевагу і втілили її в забитий гол. Хоча спершу втратили гольову нагоду після того, як м’яч влучив у стійку від якої відскочив до Дем’яна Репели, але той не влучив по порожніх воротах. Та вже незадовго господарі зуміли відзначитися. Після прострільної передачі справа, кіпер «Віго-Острів» Вадим Вольницький відбив м’яча прямо на ногу Богдану Козі і той без проблем переправ його у сітку воріт (1:0). До певної міри несподівано гості в середині першого тайму рахунок зрівняли. Стало це після неузгоджених дій оборонців, Арсен Сташків підібрав м’яча і прицільно пробив метрів з 22-ох (1:1).

Могли гравці «Вікнин» одразу ж знову вийти вперед, коли красиво розіграли штрафний, але знову, вдруге в матчі м’яч струсонув штангу. Ближче до завершення першого тайму гра вирівнялася, а в другому гостям вдалося забити переможний м’яч. Сталося це після помилки захисника Віталія Чайківського (до речі, колишнього футболіста «Віго-Острів»), котрий в простій ситуації не поцілив по м’ячу, гравець острівської команди зробив прострільну передачу на одинадцятиметрову позначку, де сам перебував Роман Шпарко, котрий не по роках холоднокровно розібрався в ситуації (1:2)…

***

«Вікнини» (Вікно) – «Віго-Острів» (Острів) – 1:2 (1:1)

9 травня. Вікно. Сільський стадіон +16 град.

Арбітр – Арсен Кордівський (Бучач), асистенти – Василь Тиліщак (Монастриська), Володимир Кацан (Бучач).

Спостерігач арбітражу: Едуард Карапетян (Тернопіль).

«Вікнини»: Слободян, Барановський (Д. Гром’як, 58), Вербовий, Чайківський, Богославський, Гаврилюк-к, Шкрябець (Мазур, 90+1), Майко, Даньків (Снятовський, 80), Д. Репела (Кручек, 61), Коза (Волоцюга, 70).

«Віго-Острів»: Вольницький, Онищук, Мних, Милян, О. Дацко, Юркевич, Питлик, Шпарко (Клос, 89), Сташків, Урбанський, Винничук.

Голи: Богдан Коза (8) – Арсен Сташків (20), Роман Шпарко (55).

Попереджені: М. Урбанський (37), А. Сташків (48), Д. Гром’як (69), В. Винничук (75), Б. Кручек (81), Д. Онищук (85).

Вилучений: В. Винничук (81, друге попередження).