У гусятинському дербі команди розійшлися бойовою нічиєю

2021-04-11 19:13:00.000000

Сьогодні, 11 квітня, на центральному міському стадіоні в Копичинцях у товариському матчі зійшлися земляки дебютанти другої ліги чемпіонату Тернопільської області команди – «Нічлава» (Копичинці) та «Збруча» (Гусятин)

Перший тайм більшу ігрову перевагу мала команда з Гусятина. Однак першими відзначитись вдалось господарям. Гол забили після подачі з кутового, Зубик зробив націлену передачу на ближню штангу, де Ігор Сливка, зігравши на випередження, головою пробив в ближній нижній кут воріт (1:0). Після декількох помилок гравців «Нічлави» послідувала навісна подача з лівого флангу, яку на ближній штанзі головою замкнув гравець «Збруча» Роман Пушкаренко (1:1). З таким рахунком команди пішли на відпочинок.

В роздягальні граючий тренер «Нічлави» Ігор Сливка зумів знайти потрібні слова для своїх підопічних. На другий тайм футболісти з Копичинець вийшли більш «зарядженими» від гостей. Господарі взяли м'яч під свій контроль. Денис Худа після передачі Ігора Худзіка з декількох метрів мав забивати, та не влучив у ворота. Потім знову атака, подача з флангу, захисники «Збруча» не розібралися в ігровому моменті, чим сповна скористався Олександр Недільський - зупинив м'яч і, з розвороту вулчно пробив (2:1).  Через декілька хвилин довга передача центрального захисника Василя Крашівського знайшла все того ж Ігоря Сливку, який втікши від двох захисників, з гострого кута забив свій другий гол у матчі (3:1).

Згодом гравці «Збруча» були більш активнішими, забивши тричі поспіль. Спочатку Василь Гринів з лінії карного майданчика відправив "»смугастого» в дальній кут досвідченого Володимира Черниша (3:2). Через декілька хвилин, вдало зігравши на добиванні, вже в порожні ворота гол забив Андрій Тимчук (3:3). За 10-ть хвилин до закінчення матчу захисники «Нічлави» не за правилами зіграли проти півзахисника «Збруча» і арбітр чітко вказав на 11-метровий, який впевнено реалізував Віктор Сагайдак, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах (3:4)

На останніх хвилинах матчу гравець «Нічлави» пробив в перекладину, та на добиванні вдало зіграв герой матчу Ігор Сливка, який оформивши хет-трик,  зрівняв рахунок (4:4).

Можливо гравці обох команд і хотіли здобути перемогу та часу вже не було. Отож в одному з сьогоднішніх гусятинських дербі бойова та цілком закономірна нічия.

Команди виступали в таких скалах:

«Нічлава»: Черниш В.Б., Сливка І., Крашівський В., Гондз В., Сисюк Н., Зубик М., Цибульський І., Коваль Р., Недільський О., Худзік І., Худа Д. На заміну виходив: гравець на перегляді.

«Збруч»: Таращук Тарас, Іванків Андрій, Троян Андрій, Кучер Назар, Мороз Назар, Марцінковський Руслан, гравець на перегляді, Пушкаренко Роман, Тимчук Андрій, Шкляр Віталій, Сагайдак Віктор. На заміну виходили: Шмигановський Віталій, Решовський Андрій, Гринів Василь, Серединський Віталій.

– Копичинці грали лише з однією заміною, тому нам було важко. Хлопці ще не готові, треба працювати, бо є над чим. Ще працюємо над підсиленням складу, але в першу чергу – це місцеві хлопці з Копичинецької громад, – підбив підсумки матчу граючий головний тренер «Нічлави» Ігор Сливка.