Бучацький «Колос» підсилився досвідченим півзахисником

2020-09-10 12:21:52.000000

Бучацький «Колос» найактивніше серед усіх команд чемпіонату Тернопільської області працює на трансферному ринку. Черговим новачком команди став досвідчений 28-річний центральний півзахисник Андрій Хоптовий.  

Гравець є вихованцем відомої на Тернопільщині дитячої футбольної школи «Надія» з Копичинців (Гусятинський район). На дорослому рівні виступав за команди: ФК «Тернопіль-Надія», ФК «Копичинці», ФСК «Чортків», «Дністер» (Заліщики), «Зоря» (Хоростків), СК «Хоростків». З 2016 по 2020 рр. захищав кольори аматорських команд Польщі, останній футбольний клуб – «LKS Olchovia».

Тренер бучацького «Колоса» Ігор Шпікула добре знайомий з грою Андрія Хоптового, адже коуч працював у копичинецькій «Надії», коли Андрій вивчав футбольні ази. Правда під керівництвом Ігоря Ярославовича на дитячо-юнацькому рівні Андрій Хоптовий не виступав, а можна навіть сказати був його конкурентом. Адже Андрій грав у команді, яку тренував його батько Михайло, а в суперниках була група з якою працював Ігор Шпікула і в якій грав його син Ярослав (нині гравець хмельницького «Поділля»). Водночас уже на дорослому рівні шляхи Андрія Хоптового та Ігоря Шпікули одного разу пересікалися. Сталося це в 2012 році, коли обидва були в ФК «Копичинці». Тоді тренер і футболіст здобули срібло чемпіонату Тернопільської області, пропустивши поперед себе ФК «Бережани».

Дебютувати за свою нову команду Андрій Хоптовий зможе в найближчому календарному поєдинку «Колоса» у вищій обласній лізі проти великогаївського «Агрона».