ХОРОСТКІВСЬКА «ЗОРЯ»: З ШПІКУЛОЮ ТА СЛИВКОЮ, АЛЕ БЕЗ БАГАТОРІЧНОГО КАПІТАНА

2020-06-13 09:50:16.000000

Вісім років хоростківської «Зорі» не було серед еліти тернопільського футболу. І ось хоростківчани повертаються на звичний для команди рівень, щоб у рік святкування 50-річчя від часу створення, показати гідну гру та потішити своїх уболівальників.  

У заявку «Зорі» на новий сезон включено 16 футболістів, серед яких восьмеро новачків (у дужках вказано команди за які виступав футболіст у 2019 році):

воротарі: Юрій Чуба (ФК «Скалат»);

захисники: Ярослав Шпікула («Поділля» Хмельницький), Віталій Бодак, Тарас Рикуник, Олег Скотецький, Сергій Куріцький (ФК «Прошова»), Андрій Яремчук, Тимофій Диняк, Михайло Войтович («Олімпія» Клювинці);

– півзахисники: Володимир Павлік («Олімпія» Клювинці), Микола Куріцький (ФК «Прошова»), Богдан Городовий, Петро Сокіл, Роман Ватраль («Олімпія» Клювинці);

– нападники: Павло Гаврилишин (ФК «Івачів»), Ігор Сливка (ФК «Плотича»).

Найстатуснішим новачком «Зорі» став 28-річний Ярослав Шпікула, котрий донедавна виступав за хмельницьке «Поділля» у другій лізі чемпіонату України і там був гравцем основного складу. Має досвід виступів за професійну команду Сергій Куріцький, котрий свого часу захищав кольори ФК «Тернопіль». Пройшов школу муніципального клубу з Тернополя і досвідчений Ігор Сливка, який ще минулого року був граючим тренером ФК «Копичинці». Миколу Куріцького та Романа Ватраля можна назвати умовними новобранцями, адже вони у різні роки виступали за хоростківську команду. Поповнили склад «Зорі» і два гравці з районного чемпіонату – Михайло Войтович та Володимир Павлік виступали у сезоні-2019 за «Олімпію» за Клювинців, яка по суті є фарм-клубом хоростківської команди.

Що ж до втрат «Зорі», то вони суттєві і їх багато. Однак у першу чергу хотілося б зупинитися на капітану команди Олександрові Нетечі (відсутній у заявці), котрий ще в середні 2000-х почав виступати за юнацький колектив «Зорі», а останніх 10 років незмінно виводив партнерів по команді з капітанською пов’язкою.