АНОНСИ МАТЧІВ ВИЩОЇ ЛІГИ. ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП: У ВАСИЛЬКІВЦЯХ БІЙ ЗА БРОНЗУ

2019-10-09 11:01:36.000000

У вищій лізі чемпіонату Тернопільської області сьогодні, 9 жовтня, відбудеться два поєдинки останнього, 6-го туру фінального етапу турніру за 1-4 місця.

***

«Нива» (Теребовля) – «Агрон-ОТГ» (В. Гаї)

9 жовтня. 16.00. Теребовля. Стадіон «Колос».

Арбітр – Андрій Гах (Тернопіль), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Олег Мімнонов (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Микола Філь (Тернопіль).

Результати попередніх матчів: «Нива» – «Агрон-ОТГ» – 2:4, 0:0, 0:3.

Останній матч сезону в Теребовлі міг стати окрасою чемпіонату, адже в ньому зустрічатимуться його лідери. Але так турнірна доля склалася, що гості з В. Гаїв за тур до фінішу завоювали чемпіонське звання, натомість теребовлянці свого другого місце теж не упустять при будь-яких розкладах. Отож, поєдинок буде мати більше товариський характер, у якому може бути забито багато голів, натомість футболісти в ньому побережуться для більш важливих матчів аматорського чемпіонату України. У змагальному плані поєдинок, напевно, важливіший буде для господарів з Теребовлі, які в цьому сезоні жодного разу не змогли перемогти «Агрон», сперечаючись з ними одразу в трьох турнірах (чемпіонаті і кубку області та на аматори). Особливою зустріч має стати для кількох гравців великогаївської команди – Віктора Ковалика, Олега Лівіцького, Руслана Луцика,Тараса Червонецького, які свого часу захищали кольори теребовлянської «Ниви».

***

«Агронива» (Заводське) – «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ)

9 жовтня. 16.00. Васильківці. Стадіон «Поділля».

Арбітр – Віталій Буняк (Бережани), асистенти – Михайло Брик (Чортків), Артем Трач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Найко (Тернопіль).

Результати попередніх матчів: «Агронива» – «Збруч-Агробізнес» – 2:1, 2:3, 2:1.

Дискваліфікований: Немо Шелія («Агронива»).

Поєдинок між заводською та підволочиською командами має велике значення в турнірному плані, адже на кону бронзові нагороди чемпіонату. В обох колективів по 28 залікових очок, однак за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів, третє місце в турнірній таблиці нині обіймає «Агронива». Команда з Заводського має і кращі показники в особистих зустрічах зі «Збручем» – дві перемоги і одна поразка. Що цікаво, команди в попередніх трьох поєдинках сезону неодмінно святкували перемоги на полях суперників. Зауважимо, що «бронзовий» матч відбудеться не на домашньому полі «Агрониви», яке не готове до прийому такого рівня поєдинку, і на навіть не в Чортківському районі. Вже вдруге поспіль домашньою ареною заводської команди стане затишний стадіон «Поділля» у Васильківцях, що в Гусятинському районі. У першому поєдинку «Агронива» поступилися теребовлянській «Ниві» (1:2), як то буде зараз, залишилося чекати  не довго…  Варто зауважити, що в складах команд є певні кадрові проблеми. Через надрив «передньої» точно не гратиме в цьому важливому поєдинку півзахисник «Агрониви» Дмитро Баранов. Отримавши не обов’язкову жовту картку в попередньому матчі з великогаївським «Агроном», і граючий тренер Немо Шелія пропустить цей поєдинок, хоча попередньо планувалося, що після довгої перерви грузин мав з’явитися на футбольному полі. Під питання і участь у матчі нападника заводської команди Артема Пилипенка, котрий травмувався на одному з тренувань і, якщо й з’явиться на полі, то хіба що на уколах. Не менші проблеми з футболістами і в тренера «Збруча-Агрорбізнес» Євгена Андрушківа. З великою долею ймовірності можна говорити, що не зіграють в цьому принциповому матчі два кращі бомбардири сезону – Андрій Донець (12  голів) та Дмитро Познанський (11 голів). Перший буде задіяний у тренувальному процесі волочиського «Агробізнесу», а другий – працюючий футболіст і навряд чи встигне на гру у Васильківцях. Точно не з’явиться на полі і досвідчений оборонець Сергій Атласюк, котрий уже тривалий час знаходиться у лазареті підволочиської команди.