На Тернопільщині буде 75 ліцензованих волонтерів аматорського футболу

2019-05-11 16:43:51.000000

У рамках спільного українсько-німецького проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів», який реалізується на Україні спільно з компанією GIZ за підтримки Федерального уряду Німеччини у співпраці з Асоціацією аматорського футболу України у 2018-2019 роках, у містечку Буча, що в Київській області відбувся семінар для менеджерів і лідерів волонтерів аматорських футбольних клубів. Участь у ньому взяли два представники Тернопільщини – Андрій Біскуп («Школа Біскупа») та Михайло Оліяр (соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид»).

Як розповів Андрій Біскуп, навчання проходило за двома основними напрямами: навчанням менеджерів аматорських футбольних клубів та навчанням волонтерів. До проведення теоретичних занять та тренінгів були залучені вітчизняні та німецькі фахівці у галузі дитячого та аматорського футболу, маркетингу, менеджменту.

Також, делегати від Федерація футболуТернопільської області отримали ліцензії для проведення семінарів в Тернопільській області з видачею сертифікатів волонтерів аматорського футболу.

– Впродовж травня у нашій області 75 чоловік зможуть отримати сертифікати волонтерів масового футболу, та матимуть можливість долучатися до заходів, що проходять під егідою Федерації футболу України та Асоціації аматорського футболу України, а також самостійно організовувати та проводити заходи, що сприятимуть розвитку та популяризації футболу, – доповнив Михайло Оліяр.

До речі, уже п’ятеро волонтерів залучено до навчально-тренувального процесу школи Фонду «Реал Мадрид», волонтери залучаються також до роботи ДЮФК «Чемпіон». Загалом, волонтерство стає все більш поширеним та престижним у масовому спорті.

Набуті знання Михайло Оліяр та Андрій Біскуп представили сьогодні, 11 травня, під час лекції для слухачів тренерських курсів «С» диплому ФФУ, які проходять у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка.