Теребовлянська «Нива»: плюс два, мінус один

2019-04-17 11:55:28.000000

До попередньої заявки теребовлянської «Ниви» на сезон-2019, яка у суботу, 20 квітня виїзним матчем проти чортківського «Кристалу» стартує у вищій лізі чемпіонату Тернопільської області, внесено двох нових футболістів та одного відзаявлено .

Офіційно гравцями «Ниви» стали 25-річні голкіпер Віктор Ольховий (на фото у центрі) та півзахисник Володимир Садоха. Ольховий повернувся в розташування теребовлянців, за яких виступав у 2017 та на початку 2018 років. Практично весь минулий сезон голкіпер провів у складі чортківського «Кристалу». Натомість взимку повернувся до «Ниви», з якою тренувався увесь підготовчий період. 

Володимир Садоха є вихованцем львівського футболу, на дитячому рівні виступав за львівські «Карпати», згодом – донецький «Шахтар». У дорослому футболі захищав кольори «Руху» (Винники), МФК «Миколаїв», ФК «Самбір». У його футбольній кар’єрі є і два вояжі до Литви. Також потрібно відзначити, що Садоха виступав за збірну України (U-17), в складі якої провів 15 поєдинків, в яких відзначився одним забитим м’ячем у ворота збірної Білорусії. 

Натомість у заявці теребовлняців уже немає 24-річного флангового захисника Юрія Соколовського, який прийшов до команди погравши у 2018 році за «Юкрейн Юнайтед» (Торонто, Канада), зіграв за «Ниву» кілька спарингів, однак вирішив не залишатися в Теребовлі. Нині Соколовський заявлений за іншого учасника вищої обласної ліги – «Агрониву» із Заводського (Чортківський район).