У Тернопільському обласному футзальному чемпіонаті команди гратимуть у чотирьох лігах!

2018-10-31 20:20:36.000000

Федерація футболу Тернопільської області провела підсумкове організаційне засідання щодо проведення обласних змагань з футзалу сезону-2018/19.

Учасники наради, а це представники близько 40 команд, визначили остаточну дату початку Тернопільської футзальної ліги, а саме – 17 листопада (субота).

Змагання відбуватимуться в чотирьох лігах – вищій, першій, другій, третій. Попередньо домовлено, що у вищій лізі гратиме, як і минулоріч не менше 10 команд. Кількість колективів у решти лігах визначатиметься від числа заявлених команд, але вже зараз зрозуміло, що менше 10-12 учасників у кожній з ліг не буде. Включно до 7 листопада команди мають визначитися в яких лігах вони гратимуть, щоб можна було сформувати календар змагань.

Футзальні баталії проходитимуть у СК «Політехнік» (м. Тернопіль), а, у разі необхідності, залучатиметься спортивний зал медичного університету.

З 1 листопада розпочнеться прийом заявок на участь в Тернопільській футзальній лізі і триватиме він до 15 листопада. В заявку вноситься максимум 18 футболістів та два тренери. Вік гравців має бути не меншим 15 років на момент проведення заявки. Колектив на заявку також мають представити командне фото. Представники команд-учасниць погодилися, що дозаявка завершується до третього туру, а трансферний період обмежений одним тижнем на екваторі сезону.

Внесено деякі зміни до регламенту змагань. Так, ігровий час у вищій лізі триватиме 23 хвилині так званого «грязного» часу (в кожному таймі), а остання хвилина братиметься за хронометражем «чистого» часу. Така ж сама умова передбачена для колективів, які грають в нижчих лігах, але з тією відмінністю, що тайм триватиме 18 хвилин «грязного» і одну – «чистого» часу. Збільшено з трьох до чотирьох попереджень, після яких гравець пропускатиме наступний матч.

Протягом сезону під егідою Федерації футболу Тернопільської області також  відбуватимуться кубкові футзальні змагання.

Контактний телефон для бажаючих взяти участь у змагання з футзалу – 0679500603.