На футбольних тренерський курсах у Тернополі навчається… поляк

2018-03-22 17:14:59.000000

Як ми вже повідомляли, на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка під керівництвом члена науково-методичної ради Федерації футболу України Ярослава Боднара проходять курси підготовки тренерів дитячо-юнацького та аматорського футболу за програмою диплому «С». Одним з слухачів являється іноземець – 49-річний поляк Павел Мазурек.

Як розповів Павел-Генріх Мазурек, нині він тренує аматорську футбольну команду в своєму рідному місті. Зараз у Польщі не проводяться тренерські курси за ліцензією «С», тому він вирішив навчатися саме в Тернополі. Каже, що з мовою проблем не буде, адже свого часу вісім років вивчав російську мову.

Нагадаємо, старостою групи обраного найдосвідченішого з слухачів, 71-річного Миколу Івановича Маландія з Кременця, котрий ще в 1966(!) році виступав за команду майстрів класу «Б» тернопільський «Авангард».

Також слухачами курсів є відомий у краї футбольний наставник Богдан Слотвінський (головний тренер «Скали-Айва» Скала-Подільська), а також діючі футболісти Іван Бачинський («Агрон-ОТГ» В. Гаї), Ігор Сливка (ФК «Копичинці») та інші.